Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постна манджа от прясно зеле и ориз

Постна манджа от прясно зеле и ориз

Постна манджа от прясно зеле и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато приготвяте постно прясно зеле с ориз, не забравяйте и лютата червена чушка - всеки детайл е от значение за перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средно голямо
  • олио - 70 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • домати - 250 г консерва с чушки
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • магданоз
  • ориз - 3 с.л. пълни
  • люти чушки - 1 бр. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясно зеле се нарязва на ивици и, поръсено с малко сол, се намачква с ръце. В тенджера се загрява олио и зехтин, задушава се прясно зелено за кратко, като се разбърква с дървена лъжица.

Сипват се нарязани домати от домашна консерва с ивици зелена чушка, добавя се лъжица червен пушен пипер и наливаме вода над продуктите.

Когато заври манджата, добавяме зърна черен пипер, дафинов лист и ориз. Намалява се котлона и готвим до готовност на ориза и зелето.

Сервираме тази постна манджа от прясно зеле и ориз с люта червена чушка, поръсена с нарязан магданоз. Чудесна гозба по време на пости! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: