Пилешка кавърма с праз

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
250
3k
684
612
24/11/2019
"Пилешка кавърма с праз - и виличка след виличка, чинията става все по-празна "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 351
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г /филе/
  • пилешки бульон - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • праз - 2 стръка /само бялата част /
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 2 бр. или 2 с.л. доматено пюре
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - или чубрица, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви рецепта за пилешка кавърма с праз.

Първо сварявате бяло пилешко месо. Запазете бульона. Накъсвате месото на конци. В дълбок тиган загрейте мазнината на умерена температура и сложете нарязания праз. Запържете го за няколко минути, като го разбърквате периодично. Добавете към него нарязаните на ситно домати. Задушавайте още две-три минути.

Налейте пилешкия бульон към праза и доматите. Добавете пилешкото месо накъсано на конци. Поръсете със сол черен пипер и джоджен /чубрица/. Покрийте с капак и оставете ястието да къкри за около 25 минути, докато остане на сос.

В самия край прибавяте яйцето и разбърквате енергично. Поръсвате с магданоз и сервирате кавърмата. Добър апетит !

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар