Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки Карбонара

Ньоки Карбонара

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ньоки Карбонара
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервираме ньоки Карбонара в големи порции, защото сме сигурни, че всеки ще иска допълнително"

Необходими Продукти

  • ньоки - 400 г картофени, готови
  • бекон - 250 г, суров
  • зехтин - 4 с.л.
  • пармезан - 50 г настърган
  • сметана - 250 мл. готварска
  • жълтъци - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекон на малки парчета, а чесъна на ситно. Загрейте половината от зехтина на умерена температура на котлона и запържете бекона.

Пържете до златист цвята или около 10 мин. и добавете чесъна. Разбъркайте и извадете от тигана. Сипете останалата част от зехтина. След като се загрее, добавете ньоки.

Гответе около 5 мин. като разбърквате периодично. В купа смесете жълтъците със сметаната и половината от пармезана. Добавете към ньоките в тигана, бекона и сметановата смес.

Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте хубаво, гответе около 5 мин. и отстранете от котлона. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте готовите ньоки Карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: