Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Оризови крокети с моцарела и галета

Оризови крокети с моцарела и галета

Оризови крокети с моцарела и галета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • моцарела - настъргана
  • за овалване
  • галета
  • яйца - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре. Сложете го в тенджера. Налейте водата и варете до готовност.

Оставете леко да се охлади, но не напълно и добавете яйцето, моцарела, солта и черния пипер.

Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади напълно. Оформете крокетите с ръце.

Оваляйте първо в яйцето, а след това в галетата. Пържете в добре загрято олио или фритюрник до готовност.

Готовите оризови крокети с моцарела и галета поднесете със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: