Начин на приготвяне
За този любим галет пресяваме брашното, добавяме солта и студеното масло, бързо втриваме маслото.
Добавяме зехтина, жълтъка и студената вода.
Омесваме меко незалепващо тесто, увиваме го в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 30 минути.
Патладжана нарязваме на колелца и посоляваме, оставяме да си пусне сока.
След това го измиваме под течаща вода, подсушаваме и го запържваме от двете страни.
Тестото разточваме, в тавичка поставяме хартия за печени и слагаме тестото, така че да излиза извън тавичката.
Подреждаме, като редуваме патладжаните, нарязаните домати и моцарелата.
Поръсваме соления пай със сол и черен пипер, нарязани на ситно магданоз, босилек и чесън, добавяме и зехтин.
Свиваме краищата и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.
Оставяме да се охлади леко и поднасяме зеленчуков галет с моцарела.