Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Зеленчуков галет с моцарела

Зеленчуков галет с моцарела

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Зеленчуков галет с моцарела
Снимка: Ники
1 / 6
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Когато разрежете на масата този зеленчуков галет, всички ще ахнат и няма да имат търпение да го опитат"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г пълнозърнесто
  • масло - 30г
  • жълтък - 1 бр.
  • вода - 80 мл студена
  • зехтин - 2 с.л.
  • Плънка
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • моцарела - 150 г
  • чесън - 1скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - пресен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този любим галет пресяваме брашното, добавяме солта и студеното масло, бързо втриваме маслото.

Добавяме зехтина, жълтъка и студената вода.

Омесваме меко незалепващо тесто, увиваме го в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 30 минути.

Патладжана нарязваме на колелца и посоляваме, оставяме да си пусне сока.

След това го измиваме под течаща вода, подсушаваме и го запържваме от двете страни.

Тестото разточваме, в тавичка поставяме хартия за печени и слагаме тестото, така че да излиза извън тавичката.

Подреждаме, като редуваме патладжаните, нарязаните домати и моцарелата.

Поръсваме соления пай със сол и черен пипер, нарязани на ситно магданоз, босилек и чесън, добавяме и зехтин.

Свиваме краищата и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.

Оставяме да се охлади леко и поднасяме зеленчуков галет с моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: