Оризови кюфтета с галета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Оризови кюфтета с галета
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Познайте тези хрупкави кюфтенца колко бира пият"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 12 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода. Съотношението на ориз:вода е 1:2. Вари се, докато се отдръпне водата. Вдига се от котлона и се оставя да изстине.

После към него се чукват яйцата, добавят се яйца, брашно, сол, черен пипер и чубрица. Всичко това се разбърква добре.

От сместа се оформят топки с големина на кюфте, овалват се в галета и се пържат в загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: