Ябълков щрудел с пълнозърнести кори

25/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пълнозърнести кори - 1 пакет
  • ябълки - 4 средни
  • канела - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - 1 ч. ч. начупени
  • кафява захар - 3 с.л.
  • лимецово брашно - 2 с.л.
  • HOSSO - за намазване на тавата и корите
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме ябълките на едро ренде, като след това изцеждаме сока им. '

Смесваме настърганите ябълки с канелата, ванилията, орехите, захарта и брашното.

Намазняваме корите с малко олио, след което слагаме от плънката в единия край и навиваме, като използваме по 2 от корите за едно рулце.

Нареждаме в намазнена тава за печене, след което намазваме и отгоре с олио или масло по желание и печем на 220 градуса докато се запекат корите до златисто.

Накрая поръсваме щрудела с пудра захар по желание.

Ако използвате ябълки, които не са толкова сладки, сложете повече захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар