Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Сочен ябълков щрудел

Сочен ябълков щрудел

редакция:
Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Сочен ябълков щрудел
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Всички обещания за диета са забравени, когато на трапезата се сложи този сочен до безобразие ябълков щрудел"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка фини
  • масло - 1/2 пакетче
  • За пълнежа
  • ябълки - 8 - 10 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • бисквити - 1/3 ч.ч. смлени
  • олио - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • ябълков сок - 2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнежът се приготвя като ябълките се настъргват смесват се със захарта, олиото, канелата, бисквитите и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.

Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се загъва и навива на руло.Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.

Ако рецептата ти харесва, прочети и нашите съвети за страхотен щрудел или опитай и тази сочна баница с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
30
21
10
Дай твоята оценка: