Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и яйца

Бисквитена торта с маскарпоне и яйца

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Бисквитена торта с маскарпоне и яйца
Снимка: Ivelina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не е нужен повод, за да си подарите една бисквитена торта с маскарпоне и яйца - прекрасен десерт, който се хапва в двойни порции"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 80 г
  • маскарпоне - 250 г
  • портокалов сок - 8 супени лъжици
  • портокалов ликьор - 1 с.л. или ром портокалови кори от един портокал настъргани
  • бисквити - 250 г със сметана или други по ваш вкус
  • шоколад - 80 г
  • за потапяне на бисквитките
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • ликьор - малко количество портокалов ликьор /ром/ на вкус
  • крем с белтъци
  • захар - 1/2 чаша
  • белтъци - 4 бр.
  • есенция - ром или ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази бисквитена торта с яйчен крем е експлозивно вкусна с богат аромат и вкус. Cладък крем от разбити яйчени жълтъци, захар, портокалов сок с портокалов ликьор /ром/. Триумфален химн на небцето - рецепта, която няма да изглежда извън мястото си сред престижно меню с безпогрешния аромат и вкус на портокал.

Вкусен десерт, който ще зарадва вашите гости. А времето за подготвяне на тaзи прекрасенa торта е много кратко, което е още едно предимств . Приготвяте единствено яйчения крем с портокалов сок и лъжица портокалов ликьор за 5-8 мин.

Когато пожелаете да приготвите тази торта, първото, което трябва да приготвите, е яйченият крем. Разбийте жълтъците, захарта, портокаловата кора и щипка сол в метална купа до удвояване на обема им.

Поставете купата над тенджера с леко кипяща вода. Разбърквайте с бъркалка без да спирате. Добавете сока от портокала, смесен с ликьора, и бъркайте крема до сгъстяването му. Кремът обикновено е готов за около 5 до 8 минути. Той не трябва да завира. Температурата при приготвянето му е около 70-77 градуса.

Добавете от портокалова кора в маскарпонето и оставете на страна докато приготвяте крема с жълтъците.

Поставете купата с горещия крем в съд с ледена вода и разбъркате докато се охлади, а това става бързо. Добавете сиренето маскарпоне към охладения яйчен крем и ги смесете.

Разтопете шоколада на водна баня. Отделете в купа част от яйчения крем и смесете с разтопения шоколад. Пригответе си от шоколадовия крем, колкото желаете да има в тортата ви. Охладете във фризера за 15 минути двата крема, преди да добавите белтъчния крем.

В сока от портокал и ликьора/или ром потопете бисквитките за кратко и подредете във форма с диаметър 17-18см. Разбийте студените белтъци със захарта до плътни връхчета, овкусете с ром или ванилия. Добавете половината от белтъчния крем към двата крема с маскарпоне. Смесете белтъчния крем и маскарпоне крема с шпатула или лъжица. С другата половина декорирайте бисквитената торта отгоре.

Подредете първо бискитки, после портокалов яйчен крем, пак бисквитки, шоколадов крем и завършете със портокаловия яйчен крем и бисквитки. Оставете готовата торта в хладилника за една нощ, преди да сервирате на масата. Да ви е сладко с моята рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: