Начин на приготвяне
Слагаме на котлона тенджера с 1. 8 л вода и докато тя заври, обелваме и нарязваме картофите, които първи сипваме, след като подправим с шарлан и сол. След тях прибавяме на ситно нарязаните гъби (които предварително може да обелим), праза, лука и чушките.
Отделно измиваме няколко пъти просото, докато водата се избистри и го добавяме. Оставяме супата да се вари с капак, а през това време нарязваме спанака на тънки лентички и начупваме карфиола на малки розетки.
Прибавяме ги заедно с подправките - 1-2 ч.л. черен пипер и 1/2 ч.л. кимион. Разбъркваме.
След като супата е готова, дръпваме тенджерата от котлона и я застройваме с предварително приготвената застройка от 4-5 с.л кисело мляко и 1 яйце!
Поднасяме есенната гъбена супа топла и сгряваща, поръсена с на ситно нарязан праз лук - по желание.
Чудно Вкусно!