Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с просо и застройка

Гъбена супа с просо и застройка

Гъбена супа с просо и застройка
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
25/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гъби - 5 - 6 бр.
  • праз - 1/2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр. Зелени
  • спанак - 1 шепа листа
  • карфиол - 1ч.ч. начупен
  • просо - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 1. 8 л
  • За застройката
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона тенджера с 1. 8 л вода и докато тя заври, обелваме и нарязваме картофите, които първи сипваме, след като подправим с шарлан и сол. След тях прибавяме на ситно нарязаните гъби (които предварително може да обелим), праза, лука и чушките.

Отделно измиваме няколко пъти просото, докато водата се избистри и го добавяме. Оставяме супата да се вари с капак, а през това време нарязваме спанака на тънки лентички и начупваме карфиола на малки розетки.

Прибавяме ги заедно с подправките - 1-2 ч.л. черен пипер и 1/2 ч.л. кимион. Разбъркваме.

След като супата е готова, дръпваме тенджерата от котлона и я застройваме с предварително приготвената застройка от 4-5 с.л кисело мляко и 1 яйце!

Поднасяме есенната гъбена супа топла и сгряваща, поръсена с на ситно нарязан праз лук - по желание.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: