Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Малка шоколадова торта с кафе и тиквен крем

Малка шоколадова торта с кафе и тиквен крем

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Малка шоколадова торта с кафе и тиквен крем
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
26/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Малка шоколадова тортичка - невероятен вкус и мил жест за всеки изненадващ повод"

Необходими Продукти

  • За крема
  • тиква - 700 г печена
  • кокосово масло - 25 г
  • захар - 220 г
  • кокосово брашно - 30 г
  • ванилия
  • За блатовете
  • брашно от спелта - 340 г пълнозърнесто
  • какао - 30г
  • кокосова захар - 240 г
  • сода бикарбонат - 1.5 ч.л.
  • оцет - 1 или 2 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • инстантно кафе - 2 с.л., разтворено в 420 мл топла вода
  • Украса
  • горски плодове - 1/2 ч.ч. замразени (червени боровинки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крема:

Сложете горещата тиква заедно с всички останали съставки в дълбока купа и пасирайте, докато не получите гладък тиквен крем.

Оставете го в хладилника да се охлади и да се сгъсти.

През това време направете блатовете за торта

Блатовете:

Сложете всички съставки в купа и разбъркайте, докато не получите гладка смес.

Разделете сместа на 3 и изпечете 3 кръгли блата с диаметър 17 см

Оставете ги да изстинат напълно.

Сглобяване на тортата:

Разделете крема на 3, сложете първия блад в чиния и размажете първата част от крема, после втория блат и втората част от крема и накрая последния блат и последната трета от крема.

Украсете малката шоколадова торта с кафе и тиквен крем със замразените плодове.

Съхранявайте шоколадовата торта в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: