Начин на приготвяне
В купа се разбиват на пухкав крем яйцата и захарта. Към тях се прибавя пресятото брашно, бакпулверът и какаото. След разбъркване се добавя заквасената сметана. Отново сместа се разбърква до пълното и хомогенизиране.
Изсипва се в намаслена и набрашнена форма за печене. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва по средата, за да се получат два по-тънки блата.
Кремът се приготвя, като се смесят и разбъркат кравето масло (оставено предварително на стайна температура) и карамелизираното кондензирано мляко (сгущьонка/дулсе де лече).
С крема се намазва единият блат, поставя се вторият, след което се намазва цялата торта с останалия крем. Тортата се поставя в хладилник, за да се стегне кремът.
Ганашът се приготвя, като в подходящ съд се загрява течната сметана, но не да завира. В нея се поставя начупен на парчета шоколадовият кувертюр. Сместа се разбърква, докато се разтопи шоколадът и напълно се смеси със сметаната. Оставя се да поизстине малко и след това с него се залива тортата. Ръбовете на тортата се украсяват с филирани бадеми.
Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/03/black-prince-cake.html? m=1
Коментари