Малка Шоколадова Торта

Малка Шоколадова Торта
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Точно така - цялата си е за вас"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • какао - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • За крема
  • краве масло - 200 г
  • кондензирано мляко - 1 консерва карамелизирано
  • За ганаша
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколадов кувертюр - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват на пухкав крем яйцата и захарта. Към тях се прибавя пресятото брашно, бакпулверът и какаото. След разбъркване се добавя заквасената сметана. Отново сместа се разбърква до пълното и хомогенизиране.

Изсипва се в намаслена и набрашнена форма за печене. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва по средата, за да се получат два по-тънки блата.

Кремът се приготвя, като се смесят и разбъркат кравето масло (оставено предварително на стайна температура) и карамелизираното кондензирано мляко (сгущьонка/дулсе де лече).

С крема се намазва единият блат, поставя се вторият, след което се намазва цялата торта с останалия крем. Тортата се поставя в хладилник, за да се стегне кремът.

Ганашът се приготвя, като в подходящ съд се загрява течната сметана, но не да завира. В нея се поставя начупен на парчета шоколадовият кувертюр. Сместа се разбърква, докато се разтопи шоколадът и напълно се смеси със сметаната. Оставя се да поизстине малко и след това с него се залива тортата. Ръбовете на тортата се украсяват с филирани бадеми.

Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/03/black-prince-cake.html? m=1

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Ще я пробвам мерси за рецептата
25.09.2018 16:28
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Вкусотия?
25.09.2018 13:57