Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Разбиват се яйцата и захарта, добавя се олиото, отново разбиваме за кратко и накрая се добавя брашното с бакпулвера и канелата.
Блатовете се пекат за около 10 мин всеки на 180°C.
Приготвяне на крема:
Тиквата се изпича и пасира. Добавя се нишестето и се слага на котлона да заври, щом се появят мехурчета, се сваля от огъня и се охлажда.
Мекото масло се разбива със захарта и подправките и се смесва с тиквеното пюре. Вашият тиквен крем е готов.
Приготвяне на глазурата:
За глазурата на тази вкусна торта с тиква всички продукти се смесват в купа и се слагат да заврат.
Редим блат-крем, блат-крем, блат и отгоре завършваме тортата с тиквен крем с глазурата.