Начин на приготвяне
Намажете кексовата форма с масло.
Тогава сложете три кори, които да висят отвън на формата и също така да обграждат вътрешната част на формата. Една от корите разкъсайте и я разпределете на дъното.
Предварително си разбийте яйцата с киселото мляко и натрошете сиренето вътре.
От сместа може да се сложи по 2 лъж. и хубаво да се разпредели навсякъде.
Нарязаният бекон или шунка се нарежда върху яйчената смес.
Настърганият кашкавал, поръсете отгоре и след това наредете топеното сирене .
Намачкайте още 1 кора и сложете върху плънките.
Повторете 2 пъти тази процедура с нареждането до свършване на плънките за бюрека.
Отгоре отново намачкайте една кора.
Тогава хубаво завийте стърчащите краища на корите и напръскайте малко вода отгоре и разтопено масло или парченца масло.
Печете бюрека в кексова форма в загрята фурна на 190 градуса до зачервяване около 30-40 мин.
Поднасяйте баницата винаги топла, за да се разтопи кашкавалът и топеното сирене, по-вкусно е.
Коментари