Начин на приготвяне
Разтворете маята с хладката вода, солта и захарта.
Разбийте яйцата и ги добавете към млякото и олиото. Пресейте брашното и направете кладенче.
Изсипете течните съставки в брашното и разбъркайте. Замесете меко тесто. Готовото тесто завийте и оставете да втаса.
Направете плънка от сиренето и яйцата. Накъсайте тестото на топки.
Разточете всяка топка, потопете я в олиото, сложете от плънката и отново оформете на топче.
Наредете топчетата в затоплена кексова форма, обилно намазана с олио.
Оставете отново тестото да удвои обема си. Изпечете до златисто на 150 градуса.
Извадете формата и захлупете питката. Така ще се задуши и ще омекне.
Питката в кексова форма е готова.