Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарма в кексова форма

Сарма в кексова форма

МоникаМоника
Новак
859821
Сарма в кексова форма1 / 2
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Перфектен вкус и ефектен външен вид - с нашата рецепта успехът ви е гарантиран"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 15 листа
  • кайма - 500 г
  • ориз - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • кимион - щипка
  • зелева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си пригответе зелевите листа - разделете от зелката и почистете от дебелите жили. Пригответе си плънката, като запържите каймата, червения пипер, кимиона и ориза.

Намажете кексовата форма с олио. Облечете със зелевите листа, като оставите краищата им отвън. Изсипете плънката в така приготвената форма. По желание в плънката можете да прибавите и гъбки. Завивате плънката с листата.

Заливате със зелева чорба. И печете около 30 минути в предварително загрята фурна, като доливате зелева чорба. Ефектът, който получавате, когато обърнете кексовата сарма в тавичка е огромен. Вкусът е перфектен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: