Гръцка баница с месо

АгапияАгапияНовак
22/07/2013
"Толкова вкусна и ароматна, че няма да се поколебаем дори да вечеряме с нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 871
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, като се отстранява излишната мазнина, след което се запържва в сгорещен зехтин до златисто. Когато се запържи равномерно се залива с вода и се вари поне 35-40 минути на слаб огън до омекване.

Брашното се пресява. В средата му се прави кладенче, в което се слаган яйцето, киселото мляко и малко вода, за да се получи средно твърдо тесто. Готовото тесто се прибира за 1 час на топло, след което се разделяна 10 топки, от които се разточват дебели кори.

8 от наточените кори се изпичат във фурната. Останалите две се разточват. С едната се покриват дъното и стените на предварително намазнена тава. Тя се покрива с овнешкото месо и малко бульон. Прибавят се и изпечените кори, които натрошаваме. Отгоре баницата се покрива с другата неизпечена кора.

Месната баница по гръцки се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар