Бадемови пасти

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Бадемови пасти1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Поканете приятелки на гости и ги нагостете с бадемови пастички - хем ще завидят на уменията ви, хем ще надебелеят"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • сода - 1/4 ч.л.
  • масло - за намазване
  • за плънката
  • бадеми - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със содата. В средата му се оформя кладенче в което се прибавят предварително разбитите на яйца. Разбиваме маслото със захарта на пяна и ги добавяме към останалите продукти и гладка смес.

Приготвяме бадемова плънка. Първо попарваме бадемовите ядки, след което ги обелваме и смилане в блендер. Към тях добавяме разбитите със захарта яйца и разбъркваме до получаването на гладка смес. Смесваме ги с тестото и сипваме в леко намазнена форма или в разливаме получената маса в предварително намаслени формички.

Изпичаме бадемовите пастички в предварително загряна на 140-150 градуса фурна за около 20 минути. Ако използвате цяла форма, пастичките се нарязват, след като се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: