Постен царевичен сладкиш с ябълки и круши

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
29/11/2019
"Сладкото не е забранено по време на пости и този постен царевичен сладкиш с ябълки и круши е доказателството за това "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме в дълбока купа топлата вода. В нея сипваме содата и кафявата кристална захар.

Разбъркваме постоянно с телена бъркалка и прибавяме останалите продукти в следната последователност: шарлан, ванилия, пълнозърнестото брашно, царевичното фино брашно, плодове (1-2 ябълки и 1 круша - общо 1 ч.ч. нарязани на кубченца), орехи и канела.

Разстиламе равномерно хомогенната смес в кръгла тава, предварително намазана с шарлан и поръсена с царевично брашно.

Изпичаме ябълковия сладкиш за 30 минути на 180 градуса.

След като е готов, покриваме веган сладкиша с найлон и кърпа, за да остане мекичък.

Нарязваме постния сладкиш на парчета като торта или квадрати и поднасяме за следобедна закуска!

Много приятен постен царевичен сладкиш с ябълки и круши!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар