Начин на приготвяне
Два патладжана се разрязват на две. Посоляват се и се оставят за 15-20 мин, докато започне да им излиза сокът.
След това се измиват и с лъжица се издълбава вътрешността и се оставя настрани, а патладжаните се слагат в тава с малко вода в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или докато поомекнат.
През това време запържете вътрешността в сгорещена мазнина с две скилидки чесън, пресен лук.
Добавете сирене, колкото обичате и искате, и махнете от котлона.
Извадете патладжаните и ги напълнете с готовата плънка.
Печете още около 20 минути, след това извадете, поръсете с кашкавал, аз сложих и още малко сирене.
Върнете апетитните пълнени патладжани във фурната до зачервяване на кашкавала.
Вкусните пълнени патладжани със сирене и кашкавал са готови!
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа