Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани със сирене и кашкавал

Пълнени патладжани със сирене и кашкавал

Пълнени патладжани със сирене и кашкавал
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Добър апетит с тези чудни пълнени патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пресен лук - 1 стрък
  • сирене - около 150 - 200 г
  • кашкавал - около 150 - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два патладжана се разрязват на две. Посоляват се и се оставят за 15-20 мин, докато започне да им излиза сокът.

След това се измиват и с лъжица се издълбава вътрешността и се оставя настрани, а патладжаните се слагат в тава с малко вода в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или докато поомекнат.

През това време запържете вътрешността в сгорещена мазнина с две скилидки чесън, пресен лук.

Добавете сирене, колкото обичате и искате, и махнете от котлона.

Извадете патладжаните и ги напълнете с готовата плънка.

Печете още около 20 минути, след това извадете, поръсете с кашкавал, аз сложих и още малко сирене.

Върнете апетитните пълнени патладжани във фурната до зачервяване на кашкавала.

Вкусните пълнени патладжани със сирене и кашкавал са готови!

Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: