Начин на приготвяне
Обелваме и настъргваме тиквичките (количеството трябва да е горе-долу 6-7 богати шепи). Овкусяваме ги с кафявата захар, прибавяме орехите и малко канела (по желание). Разбъркваме.
Фини кори трябва да са четен брой. Взимаме първите две, намазваме едната с шарлан навсякъде, а другата захлупваме отгоре. Посипваме с една богата шепа от плънката (трябва да я разделим на части колкото ще са рулата), която като взимаме леко изстискваме от много сок, който тиквичките пускат. Изстискания сок си остава в купата с плънката.
Навиваме на руло и поставяме в центъра на намазана с шарлан тава, завита на спирала. Навиваме на рула и останалите кори и плънка, като всеки път изстискваме малко от излишния сок и го връщаме в купата.
Рулата подреждаме в кръг около центъра, като всяка следваща започва от края на предишната. Поливаме баницата (може и да я намажем, за да е по равномерно и да няма сухи кори) със сладкия сок от тиквичките и слагаме да се пече на 200 градуса за половин час.
На половината време от печенето, изваждаме тавата от фурната, намазваме сладката баница с шарлан с помощта на силиконова четчица (рулата - старателно по всички краища и ръбчета) и я връщаме да се доизпече. След като е готова, я покриваме с найлон и кърпа, за да омекнат коричките.
Поднасяме престояла поне няколко часа или на следващия ден, защото така има време да се балансира сладостта й, и е най-вкусна! Подходяща е и за закуска и за следобедна закуска, както и за невероятен десерт по време на пикник!
Постна и много лесна! Неочаквано прекрасна комбинация - сладка баница с тиквички! Препоръчвам на всеки да я сътвори и да я опита - уникална е!
Чудно Вкусно!