Начин на приготвяне
Тази рецепта я имам от стария тефтер на моята баба. Вкъщи я обожавам, надявам се и на вас да се хареса.
Като за начало подготвяме плънката за нашата постна баница.
Смесете сладкото, галетата, захарта и орехите в голям съд и разбъркайте добре.
Изваждам корите от пакета, като ги взимаме две по две. Слагаме първата двойка на плота, намазваме с мазнината и върху по-дългата страна се разпределя от плънката и корите се навиват на руло.
Така получените рула се подреждат в тавичка, чието дъно сме омаслили предварително.
След като сме готови с всички рула, ги нарязвате на парчета.
Сладката баница се пече в предварително загрята фурна (180-200 градуса) до порозовяване.
След като извадим постната баница със сладко, поръсваме с пудра захар и ванилия.
Да ви е сладко!