Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна баница с праз

Постна баница с праз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постна баница с праз1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Постна баница с праз - толкова апетитна, че трудно ще минете с едно парче"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет готови (от тънките)
  • праз - 3 стръка
  • олио - 30 мл.
  • вода - 30 мл.
  • маргарин - 2 с.л., разтопен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на дребно. В тенджера слагаме олиото и леко задушаваме праза. Когато започне да омеква му добавяме водата и изчакваме тя да се изпари.

Овкусяваме го с подправките на вкус. Приготвяме корите. Разтопяваме маргарина. Всяка кора ръсим с мазнината и малко от плънката в долния край.

Навиваме на руло и подреждаме в намазнена тавичка, като леко сбутваме корите, за да станат по-пухкави.

Отгоре отново ги мажем с мазнина. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: