Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Постна манджа с тиквички и чесън

Постна манджа с тиквички и чесън

Постна манджа с тиквички и чесън
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Днес сме ви приготвили едно разкошно и диетично ястие с тиквички, ориз и пресен лук - изпратено от Елховския край!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр
  • чесън - 6 - 7 главички пресен
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • ориз - 1 ч.ч
  • джоджен - пресен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на дребни кубчета, а лука - на кръгчета, и слагаме да се запържват заедно.

Добавяме лъжичка червен пипер и доливаме с вода, но не много - около 4-5 ч.ч.

Когато поври малко, слагаме и главите чесън и оставяме около 15 минути да ври, след което сипваме ориза.

Когато се свари оризът, поръсваме със джоджен.

Опитайте, много вкусна зеленчукова селска манджа, която баба ми приготвяше и ми стана любима.

Постната манджа с тиквички и чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: