Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сочна баница с локум и течен шоколад

Сочна баница с локум и течен шоколад

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочна баница с локум и течен шоколад
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Представяте ли си вкуса на баница с локум и течен шоколад - и ние не искаме да си представяме, а направо да опитаме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • плънка
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • локум - 3 кутии
  • сироп
  • вода - 3. 5 ч.ч.
  • захар - 2. 5 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • течен шоколад - 200 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, той трябва да е студен. В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете на котлона и варите за около 10 минути.

Прибавете ванилиите и разбъркайте, премахнете тенджерата от котлона и оставете да се охлади.

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер. Нарежете локума на ивици.

Всяка кора мажете с няколко лъжици от плънката равномерно. В началото на един от тесните страни на кората, редите ивиците локум и навивате на руло. Подредете рулата в намазана с олио тава (ползвах на фурната тавата) и ги нарежете на малки пурички.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса и печете за около 20 минути, до златист цвят отгоре.

Извадете тавата и полейте топлата баница със студения сироп, оставете да попие добре и охлади напълно.

Разтворете течния шоколад с малко олио на котлона и полейте баницата с шприц на ивици. Страхотна сладка баница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: