Начин на приготвяне
Започнете със сиропа, той трябва да е студен. В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете на котлона и варите за около 10 минути.
Прибавете ванилиите и разбъркайте, премахнете тенджерата от котлона и оставете да се охлади.
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер. Нарежете локума на ивици.
Всяка кора мажете с няколко лъжици от плънката равномерно. В началото на един от тесните страни на кората, редите ивиците локум и навивате на руло. Подредете рулата в намазана с олио тава (ползвах на фурната тавата) и ги нарежете на малки пурички.
Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса и печете за около 20 минути, до златист цвят отгоре.
Извадете тавата и полейте топлата баница със студения сироп, оставете да попие добре и охлади напълно.
Разтворете течния шоколад с малко олио на котлона и полейте баницата с шприц на ивици. Страхотна сладка баница!