Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пържоли»Диви пържоли в гъбен сос

Диви пържоли в гъбен сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Диви пържоли в гъбен сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • дивеч - 600 г пържоли то елен, прасе, сърна
  • гъби - 1 буркан малък бланширани
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 300 - 400 мл сварено
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чубрица
  • олио - да пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай пържолките бяха от див елен.

Първо, пържолите се втриват с малко сол и черен пипер.

В подходяща тавичка се загрява олио и се запържват пържолите и от двете страни до хрупкава коричка. После се прехвърлят в чиния.

В същата мазнина се запържват и гъбите, предварително отцедени от марината. Овкусяват се със сол, черен пипер, индийско орехче и чубрица.

Добавя се брашното и се разбъркват много добре. Накрая се долива и прясното мляко.

Разбърква се постоянно, докато леко се сгъсти.

Маха се от котлона, като пържолите се връщат отново в гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Teodora Koleva
Teodora Koleva
За пържолите от елен незнам, но тези от диво прасе със сигурност не стават с леко запържване. Дивечовото месо по принцип е сухо и стегнато и запържването не е добър вариант за повечето меса, освен ако преди това разбира се не са били мариновани достатъчно дълго.
05.12.2019 14:21