Начин на приготвяне
Накисваме за няколко часа почистения и старателно измит ориз. След това го изплакваме и го сипваме в средно голяма тавичка.
Взимаме домашно приготвено кисело зеле и го нарязваме на средно големи парчета - около 2 чаени чаши.
Червените и зелените чушки, лука, чесъна, джинджифила, тиквичката морковите нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки розетки.
Пробавяме и доматеното пюре, заедно с на ситно нарязания магданоз.
Подправяме с 2 равни чаени лъжички хималайска сол, 2-3 с.л. шарлан, 1/2 равна ч.л. черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, 1 равна ч.л. кимион, 1 ч.л. куркума, 1 ч.л. сушена и стрита на ситно градинска чубрица, 1/2 ч.л. сушен джоджен, щипка кориандър и 1/2 ч.л. кафява кристална захар, за уравновесяване на вкусовете!
Старателно разбъркваме всички съставки в тавата, с дървена бъркалка. Прибавяме водата и зареждаме да се пече във фурната на 250 градуса - около 40 минути. Веднъж го разбъркваме на 20-тата минута и го оставяме да се запече.
След като е готов, го разпределяме по порциите и поднасяме топло!
Невероятно вкусен постен гювеч. Микс от вкусови нюанси, радващи небцето!
Гювеч за трапезата по време на пости!
Чуден Вкус!