Начин на приготвяне
Нарязваме на едро гъбите и лука и ги запържваме добре. След като се задушат, ги вадим от тигана и слагаме свинското бонфиле. Когато то се задуши, добавяме и нарязаната наденица.
Изваждаме и нея и процедираме по същия начин с морковите и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, а също така и да се запази сочността на продуктите.
Всички продукти нареждаме в глинения съд, добавяме сол на вкус, черен пипер, друга подправка по желание (например аз добавям мащерка) и заливаме с виното.
Добавяме и нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме гювеча във фурната на около 200 градуса поне за половин час, след това намаляме до 150 градуса и печем още около 2 часа.
Проверяваме и ако няма достатъчно течност, може да добавим малко вода.
Когато ястието е готово, чукваме яйцата отгоре и запичаме за още около 10 минути, отново под капак.
Чудният гювеч Изобилие е готов.