Начин на приготвяне
Смесваме в дълбок съд пълнозърнестото брашно, овесените ядки, кристалната кафява захар, ванилията, канелата, хлебната сода и ябълковия оцет.
Разбъркваме ги и към тази суха смес сипваме постепенно топлата вода, като се стремим да постигнем хомогенна смес.
Прибавяме настърганите ябълки и след като престои 10 минути слагаме да се пече на 160 градуса до готовност - около 40-45 минути.
Като е готов сладкишът, може да го покрием за да остане мек.
Постният ябълков сладкиш е чудесна здравословна следобедна закуска, подходяща дори и за постите!
Вижте също как да си направите ябълков сладкиш с бисквити или любимият ябълков кекс, който освен пухкав, е и мноого вкусен.
Коментари
Аз сложих една ябълка и една круша, освен това добавих и една с.л. слънчогледово олио. Сладкишът стана много ароматен и сочен!