Начин на приготвяне
Тиквата и обелените ябълки се настъргват на едро ренде.
Добавя се настърганата кора на лимона и неговият сок.
Овесените ядки се смесват с кокосовите стърготини и бакпулвера.
Кравето масло се разтопява и се оставя да изстине.
Яйцата се разбиват заедно с меда на пяна. Прибавят се канелата, киселото мляко и маслото. Разбърква се до хомогенизиране.
Следват тиквата и ябълките. Накрая се добавя и сухата смес.
Форма за печене с размер 26 см се постила с хартия за печене.
Стените на формата се намазват с масло. Сместа за сладкиша се поставя във формата и се изравнява.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
Престоява 5-6 минути и тогава се намазва с желето от дюли.
Оставя се да изстине напълно и тогава се освобождава от формата тиквения сладкиш с овесени ядки.
Да ви е сладко!