Начин на приготвяне
Нарежете лука и праза на дребно. Задушете го в малко мазнина. Сложете каймата, солта черния пипер и мащерката. Пържете, докато промени цвета си.
Добавете ориза, а след няколко минути и червения пипер. Запържете за няколко минути и налейте една чаена чаша вода. Изчакайте леко да поеме водата и изключете.
В тенджера налейте вода и я сложете на котлона да заври. Изключете, махнете от котлона и сложете сухите чушки, които предварително сте изчистили от семките. Оставете ги вътре, докато омекнат. Извадете и изцедете.
Напълнете чушките с плънката и подредете в гювеч. Налейте вода или може да използвате водата от чушките, който накиснахте.
Сложете на котлона и изчакайте да заври. Щом заври изключете и затворете с капака. Сложете във фурна на 160- 170 градуса и печете около 2- 3 часа.
Направете заливката, като сложите в суха тенджера брашното. Запечете го, докато промени цвета си. В купа смесете киселото мляко и яйцата. Разбъркайте с тел.
Извадете чушките и с помощта на лъжица или черпак наливайте на малки количества в купата с яйцата, като бъркате постоянно, а след това смесите с брашното в тенджерата.
Оставете да заври без да спирате да бъркате. Изключете и излейте соса при чушките.
Върнете във фурната, изчакайте отново да заври, изключете и извадете. Сервирайте вашите пълнени чушки, поръсени с пресен магданоз, докато са топли.