Начин на приготвяне
Настържете на ренде лука и картофите поотделно. Загрейте олиото, запържете лука и каймата за около 10 минути.
Последователно добавете ориза, картофите и подправките, запържете докато останат на мазнина.
Накрая добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и премахнете плънката от котлона.
Измийте и изчистете чушките от кочаните и семките. С нож изрежете връхчетата отдолу, така че да стане малка дупчица.
Посолете чушките отвътре със сол и ги напълнете с плънката.
Подредете ги в тава, залейте ги с доматения сок и полейте равномерно с олиото.
Завийте тавата с лист алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете пълнените чушки около 30 минути, след което отвийте фолиото и ги запечете.
Бабините пълнени чушки са готови.