Пълнена тиква с фурми

Пълнена тиква с фурми
Снимка: Кирчо Киртака
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиква - около 1. 5 кг
  • фурми - 250 г без костилки
  • стафиди - 40 г
  • захар - 3 пълни супени лъжици
  • овесени трици - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязва се капаче отгоре на тиквата. С лъжица се изчиства вътрешността.

Слага се захарта, поставя се капачето и тиквата се оставя да престои 24 часа. Един или повече пъти се разклаща тиквата с цел захарта да достигне по цялата вътрешност.

Отделената вода се изсипва в купа.

Добавят се нарязани на дребно фурмите, стафидите и овесените трици.

Разбърква се и с получената смес се пълни тиквата. Добавя се вода с цел да няма въздух във тиквата. Слага се капачето отгоре.

Пече се на 180 градуса горещ въздух за 1. 5 часа.

Най- добре е пълнената тиква да се консумира студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: