Начин на приготвяне
Горната четвърт на тиквата се срязва, сърцевината се отстранява. Тиквата се слага в тава със срязаната част надолу и се пече 40 минути на 180 градуса. Стафидите се заливат с вряла вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат.
Ябълките се нарязват на едро и се запържват в маслото на силен огън. Добавят се стафидите и сместа се загрява 4 минути. Половината сметана се загрява, добавят се фурмите и сместа се вари на бавен огън 5 минути, след което се маха от котлона.
Похлупва се с капак и се оставя за 10 минути. Пасира се и се добавя индийското орехче. Тиквата се вади от фурната и се обръща. Меката част се вади и се реже на едро. Смесва се с ябълките и стафидите.
Кашуто се запича на сух тиган 3 минути. Добавят се към тиквата с ябълките и сместа се слага в тиквата. Залива се със сметановата смес и се добавя останалата сметана. Тиквата се пече 30 минути на 200 градуса.