Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Пълнена тиква с кашу и фурми

Пълнена тиква с кашу и фурми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пълнена тиква с кашу и фурми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Да използваме тиквата като съд за готвене? Гениално, просто гениално"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • сметана - 350 мл течна
  • ябълки - 2 бр.
  • кашу - 1 шепа
  • стафиди - 1 шепа
  • фурми - 10 бр. без костилки
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горната четвърт на тиквата се срязва, сърцевината се отстранява. Тиквата се слага в тава със срязаната част надолу и се пече 40 минути на 180 градуса. Стафидите се заливат с вряла вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат.

Ябълките се нарязват на едро и се запържват в маслото на силен огън. Добавят се стафидите и сместа се загрява 4 минути. Половината сметана се загрява, добавят се фурмите и сместа се вари на бавен огън 5 минути, след което се маха от котлона.

Похлупва се с капак и се оставя за 10 минути. Пасира се и се добавя индийското орехче. Тиквата се вади от фурната и се обръща. Меката част се вади и се реже на едро. Смесва се с ябълките и стафидите.

Кашуто се запича на сух тиган 3 минути. Добавят се към тиквата с ябълките и сместа се слага в тиквата. Залива се със сметановата смес и се добавя останалата сметана. Тиквата се пече 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: