Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия с цвекло и зеле

Туршия с цвекло и зеле

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Туршия с цвекло и зеле
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Когато седнете на масата и сипете ракийката, трябва да сервирате и пълна чиния с туршия, иначе сякаш нещо на трапезата липсва"

Необходими Продукти

  • зеле - 3 глави, около 3 кг
  • карфиол - 1 бр.
  • цвекло - 4 глави, средна големина
  • моркови - 1 кг
  • чушки - 4 - 5 бр. зелени
  • чушки - 5 бр. червени
  • целина - 1 връзка
  • сол - 1 ч.ч., ситна
  • захар - 2 ч.ч.
  • оцет - 3 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч., филтрирана или изворна
  • черен пипер - 20 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази зеленчукова салата е подходяща за бърза консумация.

Измиваме и почистваме добре зеленчуците от обелки и семена.

Зелките нарязваме на ситно или използваме блендер с подходящата приставка.

Морковите нарязваме на кръгчета, като за по-добра визия можете да използвате ренде.

Цвеклото и пиперките режем на тънки ивици.

Поставяме зеленчуците в подходящ съд и ги омешваме добре. Прибавяме и нарязания на едро кервиз.

От водата, солта, оцета и захарта приготвяме марината, която кипваме на огъня и оставяме да се охлади.

Туршията поставяме в големи буркани. Заливаме я с изстиналата марината.

Бурканите обръщаме всеки ден в продължение на седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: