Начин на приготвяне
Слагаме боба да ври заедно с 1 с.л. сода бикарбонат.
След 2-3 мин го измиваме добре и отново го слагаме да ври заедно с 1 с.л. олио, стрък джоджен, стрък розмарин, чубрицата и леко запечените чушлета.
В тиганче с 2 с.л. олио задушаваме нарязаните лук, чушка и морков и ги прибавяме в тенджерата.
В същото тиганче в 1 с.л. олио запържваме доматите за 3 – 4 мин и отново при боба.
В 2 с.л. за кратко пръжваме червения пипер и го угасяме с бульона от боба.
Прибавяме го в тенджерата, заедно с кълцания джоджен. Когато бобът се свари, добавяме пастърмата, нарязана на тънки филийки.
Изчакваме 3 – 4 мин да и се отнеме солта и тогава добавяме сол на вкус към боб яхнията със свинска пастърма.
След като свалим боб яхнията от огъня, поръсваме с магданоз.