Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Боб яхния със свинска пастърма

Боб яхния със свинска пастърма

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Боб яхния със свинска пастърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Боб яхния със свинска пастърма - да хапнем както трябва"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г зрял
  • свинска пастърма - 150 г добре изсушена
  • слънчогледово олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • червени чушки - 1
  • моркови - 1
  • домати - 200 г на кубчета
  • джоджен - 1 стрък
  • розмарин - 1 стрък
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • сухи чушки - 4 или 5, люти или не
  • джоджен - 1 с.л. накълцан
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме боба да ври заедно с 1 с.л. сода бикарбонат.

След 2-3 мин го измиваме добре и отново го слагаме да ври заедно с 1 с.л. олио, стрък джоджен, стрък розмарин, чубрицата и леко запечените чушлета.

В тиганче с 2 с.л. олио задушаваме нарязаните лук, чушка и морков и ги прибавяме в тенджерата.

В същото тиганче в 1 с.л. олио запържваме доматите за 3 – 4 мин и отново при боба.

В 2 с.л. за кратко пръжваме червения пипер и го угасяме с бульона от боба.

Прибавяме го в тенджерата, заедно с кълцания джоджен. Когато бобът се свари, добавяме пастърмата, нарязана на тънки филийки.

Изчакваме 3 – 4 мин да и се отнеме солта и тогава добавяме сол на вкус към боб яхнията със свинска пастърма.

След като свалим боб яхнията от огъня, поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: