Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Конска пастърма с чубрица

Конска пастърма с чубрица

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Конска пастърма с чубрица
Снимка: Simona
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Домашно приготвена конска пастърма - вашата вкусна тайна за перфектното мезе"

Необходими Продукти

  • конско месо - 2 и 1/2 кг
  • морска сол - 4 кг
  • червен пипер - 150 г
  • сминдух - 50 г
  • чубрица - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното конско месо се почиства от всички жили и сухожилия. Оставя се само мускула.

От него се оформят парчета с големина по собствен избор.

Измиват се, оставят се да се отцедят и добре се подсушават в кърпа.

В удобен съд се изсипва половината от солта, нареждат се парчетата месо. Отгоре им се изсипва останалата сол и се зариват хубаво в солта.

Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 24 часа.

След като са престояли 24 часа се вадят от хладилника и се изриват от солта.

Премиват се със студена вода и след това се оставят във вода за 24 часа.

После се вадят от водата, изплакват се със студена вода и се подсушават много добре.

В съд смесваме всички подправки за пастърма и втриваме хубаво във всяко парче.

В края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго.

Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: