Агнешко варено с картофи

Агнешко варено с картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Стоплете си душата с вкусна супичка от агнешко варено с картофи, добър апетит"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бр. (джолан)
  • пресен лук - 70 г
  • лук - 1 бр
  • моркови - 120 г
  • целина - 105 г
  • пащърнак - 75 г
  • картофи - 480 г
  • домати - 132 г
  • сол
  • черен пипер - 8 - 10 бр. (зърна)
  • макарони - шепа
  • още
  • краве масло - 100 г
  • магданоз
  • хрян
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешкия дожолан го сложете в тенджера със студена вода на котлона.

Изчакайте да заври и го отпенете.

Сложете сол, морковите (отделете малко за запръжката), лука, целината, и пащърнака.

Варете месото около 30 минути със зеленчуците.

Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в тенджерата.

Изчакайте да заври и добавете доматите, макароните и черния пипер.

Продължете готвенето на агнешкото варено до пълна готовност на месото.

Разтопете кравето масло и запържете част от моркова, който оставихте (рендосан).

Излейте в агнешката супа, изключете и поръсете с пресен магданоз.

Отделно към агнешкото варено с картофи се поднася с настъргания и подкиселен хрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: