Агнешко варено с ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Агнешко варено с ориз
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Сервираме пълна чиния с агнешко варено с ориз, поглеждайки доволно към нея"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г с кости
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете месото, налейте 1 л. вода, добавете нарязания на едро морков и срязаната на две половини глава лук.

След като водата заври препенете с решетъчна лъжица. Посолете и варете месото до омекване.

Готовото месо извадете, а бульона прецедете. В тенджера налейте чашка зехтин. Сложете ориза и запържете за кратко.

Добавете месото, налейте от бульона и захлупете съда.

Гответе около 20 мин. докато оризът стане готов. Овкусете готовото ястие с щипка наситнен джоджен и прясно смлян черен пипер. Страхотно агнешко варено!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер вкусно, правя го с всякакво месо, но с Агнешко е най-ароматно.
29.03.2022 17:40