Начин на приготвяне
Измийте мерлузата и я изчистете от червата. Подсушете я добре.
Посолете, поръсете с черен пипер и оставете така за половин час.
Загрейте тиган с мазнина. Оваляйте дребната риба в двата вида брашно и изпържете до златисто.
Направете картофено пюре, като обелите картофите. Нарежете ги на средни парчета. Сложете ги в тенджера, налейте вода и варете до готовност с малко сол.
Извадете и изцедете картофите още докато за топли. Сложете кравето масло и разбъркайте до пълното му усвояване. Налейте прясното мляко. Сложете подправките и с преса за картофи намачкайте пюрето.
Сложете пържената риба в голяма чиния в едната част, а другата шприцовайте с шприц на розички.
Сервирайте мерлузата с картофено пюре веднага.