Начин на приготвяне
Лукът се измива, обелва и нарязва на много ситно. Задушава се с малко зехтин и вода, докато започне да омеква.
Скилидките чесън се обелват и се смачкват през чесън-преса и се добавят към лука.
Морковите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Добавят се към лука.
Чушките се измиват. Отстраняват се семките и дръжката и се режат на ситно.
Тиквичките се измиват, като може и да не се белят, и се нарязват.
Подготвените чушки и моркови се добавят към тенджерата.
Накрая се добавят измитите и нарязани на тънка филийки гъби.
Овкусява се с кимиона, черния пипер и солта.
Нудлите се сваряват с подсолена вода според инструкциите на опаковката.
След което водата се отцежда и се добавят към тенджерата със задушените зеленчуци.
Добавя се соевият сос.
Зеленчуците и нудлите се задушават още няколко минути, след което се сервират топли в дълбоки чинии.
По желание - поръсете със сусам вашите безглутенови веган нудли по китайски.
Веган пастата си подхожда добре с бяло вино и розе.
Коментари