Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на скара с печени зеленчуци

Сьомга на скара с печени зеленчуци

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Сьомга на скара с печени зеленчуци
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво й липсва на тази сьомга с печени зеленчуци - бутилка хубаво бяло вино, нищо повече"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 филета , за предпочитане дива
  • зехтин - 3 с.л.
  • сос от нар - 3 с.л.
  • сладки картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • тиквички - 1
  • резене - 1 глава
  • вегета - 1 с.л.
  • =сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на продълговати парчета, останалите зеленчуци - на шайби по около ½ см.

Посолете ги и поставете в намаслена тава във фурната на 200°C за 30 мин да се изпекат добре.

След това ги залейте със соса от нар и останалия зехтин и оставете под капак да омекнат.

Поръсете филетата сьомга с вегета и изпечете на скарата по 1 мин от всяка страна.

Пригответе и бутилка Траминер за тази сьомга на скара с печени зеленчуци.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: