Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомга на скара

Печена сьомга на скара

Печена сьомга на скара
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Перфектната диетична вечеря е на скарата, а от вас се очаква само да отворите виното. И един съвет - наглейдайте я често-често, защото сьмогата има нужда от съвсем кратка кулинарна обработка"

Необходими Продукти

  • сьомга - 5 - 6 бр. котлет
  • сол
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и нарежете сьомгата на котлети.

Измийте и посолете от всички страни. Оставете за около 30 мин., за да поеме солта.

Загрейте скарата и изпечете от всички страни.

Гарнирайте печената риба с парченца лимон и поднесете с подходяща салата.

Печената сьомга на скара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: