Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Чеснова сьомга на скара

Чеснова сьомга на скара

Чеснова сьомга на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Сьомгата сама по себе си е вкусна риба, но, разбира се, с правилните подправки няма да има равна - не пестете за тази рецепта чесън, той е ключът към тайната"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • сол
  • зехтин - 6 с.л
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата и я посолете.

Стрийте чесъна или го пресовайте през преса за чесън.

Нарежете магданоза на дребно. Смесете ги заедно със зехтина.

Оставете да се утаи и намажете рибата само с мазнината.

Изпечете от двете страни на добре загрята скара.

Малко преди да извадите сьомгата на скара, намажете само от едната страна с чесновата смес и без да я обръщате повече.

Извадете и сервирайте топла чеснова сьомга на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: