Баварска торта

РосицаРосица
Новак
1
1
25/07/2013
"Вкусна и лесна торта с много крем от немската кухня"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 205
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавя брашното. Сместа се прибавя към топлото мляко и желатина. Цялата смес се вари на водна баня, докато стане на гъстота като боза. Изчаквате леко да изстине и разделяте на 3 равни части.

Към 1-та част се прибавят разбитите на сняг 5 белтъка с 3-4 л. захар. Към 2-та част - 3-те лъжици какао, разбива се с миксер. Към 3-та част - орехите.

Когато са поизстинали, се нареждат на дъното на формата плодове. Първо се излива бялата смес с белтъците. Слага се в хладилник да изстине.

Второ - какаовата смес и пак се оставя в хладилник. Трето - сместа с орехите.

Върху нея се нареждат бисквитки и пак се прибира в хладилник. Преди да се обърне формата върху табла, за малко се поставя в топла вода.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Жулиета
Жулиета
13.08.2013 13:00
Здравейте, някой може ли да ми каже приблизително колко време стои в хладилника между всяка смес?
1
0
Валентина
Валентина
30.07.2013 02:29
А тази на снимката изглежда много вкусна
1
1
Валентина
Валентина
30.07.2013 02:26
Това е така наречената Шарлота,мама я правеше често вкъщи,а за декорация вместо банан тя слагаше компот от кайсии и плодовете и единият блат вместо да разделя и да го прави с белтък беше точно компотеният.Много ефектна и вкусна.
2
2