Баварска торта

РосицаРосица
Новак
1238
Баварска торта2 / 2
25/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
14
"Вкусна и лесна торта с много крем от немската кухня"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 5 с.л. равни
  • захар - 2 ч.ч.
  • желатин - 30 г (разтворен в 1 ч.ч вода)
  • какао - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени (по - желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавя брашното. Сместа се прибавя към топлото мляко и желатина. Цялата смес се вари на водна баня, докато стане на гъстота като боза. Изчаквате леко да изстине и разделяте на 3 равни части.

Към 1-та част се прибавят разбитите на сняг 5 белтъка с 3-4 л. захар. Към 2-та част - 3-те лъжици какао, разбива се с миксер. Към 3-та част - орехите.

Когато са поизстинали, се нареждат на дъното на формата плодове. Първо се излива бялата смес с белтъците. Слага се в хладилник да изстине.

Второ - какаовата смес и пак се оставя в хладилник. Трето - сместа с орехите.

Върху нея се нареждат бисквитки и пак се прибира в хладилник. Преди да се обърне формата върху табла, за малко се поставя в топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жулиета
Жулиета
Здравейте, някой може ли да ми каже приблизително колко време стои в хладилника между всяка смес?
13.08.2013 13:00
1
Валентина
Валентина
А тази на снимката изглежда много вкусна
30.07.2013 02:29
1
1
Валентина
Валентина
Това е така наречената Шарлота,мама я правеше често вкъщи,а за декорация вместо банан тя слагаше компот от кайсии и плодовете и единият блат вместо да разделя и да го прави с белтък беше точно компотеният.Много ефектна и вкусна.
30.07.2013 02:26
2
2
Росица
Росица
НИЩО, НЕ Е ОБЪРКАНО, САМО ЧЕ, ТОРТАТА СЪМ Я СНИМАЛА ВЕЧЕ ОБЪРНАТА ВЪРХУ ТАБЛА. И ЖЕЛАТИНА СЕ ВАРИ НА ВОДНА БАНЯ.......... И ТАЗИ ТОРТА СЕ ПРАВИ САМО ЛЯТОТО, ЗАЩОТО СЕ ДЪРЖАТ БЛАТОВЕТЕ ВЪВ ФРИЗЕР ДА МОЖЕ ДА ЗАМРЪЗНАТ. И ТАКА СЕ СЛАГАТ ЕДИН ВЪРХУ ДРУГ......... МОЖЕ ДА Я НАПРАВИТЕ С КАКВИТО СИ ИСКАТЕ ПЛОДОВЕ И БИСКВИТКИ..........
29.07.2013 16:04
1
1
костадинова
костадинова
Доколкото знам, желатина не се вари! Нещо не е точно в тази рецепта!
27.07.2013 18:17
1
Стоянова
Стоянова
Няма плодове в продуктите.Преписвате от разни сайтове и все нещо не е както трябва, поне го правете малко по-професионално.
26.07.2013 15:25
4
svetlana
svetlana
На снимката виждам банани ,а в рецептата не :)))),ЗАЩО??????
26.07.2013 14:18
Диди
Диди
А желатина къде отиде?
26.07.2013 13:25
Дора
Дора
Като копирате тия рецепти от най-различни сайтове, поне ги копирайте като хората!
26.07.2013 13:02
1
Гери
Гери
Мен ме притеснява варенето на желатина (дори и на водна баня), не е ли по-добре да се добави към готовия и леко охладен млечен крем?
Тази рецепта ми прилича много на Крем "Дипломат" или "Шарлота", но по-друга интерпретация. Обезателно ще го пробвам.
26.07.2013 12:42
1
Покажи всички подкоментари
Лили
Лили
Четете по задълбочено и ще разберете къде са бисквитите и къде плодовете(бананите)
26.07.2013 11:55
juli
juli
явно,за да не се виждат бисквитките,тортата е снимана обърната и за тожа се виждат плодовете,тъй като те се слагат първи в рецептата :)
26.07.2013 11:29
Ели
Ели
Всъщност в продуктите не са посочени нито бисквитки, нито банани.
26.07.2013 11:26
Ели
Ели
Върху тортата не виждам бисквитки, това са банани на кръгчета или на снимката не е същата торта?!?!?
26.07.2013 11:25
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Именно.
25.07.2013 13:43
Славея
Славея
Еми според мен да се накисва да набъбне, разтваря се заедно с другите продукти, но естествено без да завира
25.07.2013 12:59
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Как така се вари желатина???
25.07.2013 12:45