Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Леска скумрия на фурна с гарнитура

Леска скумрия на фурна с гарнитура

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
Леска скумрия на фурна с гарнитура
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • олио
  • черен пипер
  • чублица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, като главата се отстранява. Измива се.

Нарязва се на широки кръгли парчета.

Подготвя се тава с капак. Рибата се слага в нея.

Картофите и морковите се обелват. Измиват се. Нарязват се на едри парчета, морковът - на едри кръгчета. Добавят се в тавата.

Тиквичката и лукът се обелват. Тиквичката също се реже на едри парчета, а лукът на полумесеци. Добавят се в тавата.

Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се олио и доматеният сок и много малко вода. Разбърква се.

Слага се във фурната да се пече с капак.

Накрая печената риба се оставя малко да се пече и без капак, за да изври течността от соса.

Завършено ястие с риба - леска скумрия на фурна с гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: